We krijgen een nieuwe school

Op dit moment zitten we in de fase van een definitief schoolontwerp. Daarna volgt nog het technisch ontwerp en dan is het ontwerp van onze nieuwe school klaar. Samen met drie partners uit de wijk zullen we gaan samenwonen in een nieuw gebouw. Wij zullen rechts in het gebouw van de foto gehuisvest gaan worden, boven en voor een deel beneden. De ingang van het gebouw zal komen aan de Slochterenweg.

Met de gemeente Arnhem zijn er gesprekken gevoerd over tijdelijke huisvesting. We zijn blij dat dit niet bij het bouwterrein is. Tijdelijk zullen wij het gebouw van het Lorentz Lyceum aan de Groningensingel betrekken. Het huidige gebouw zal gesloopt worden. De sloper die het sloopwerk uitvoert is gespecialiseerd in circulair slopen. Dit betekent dat materiaal in het huidige gebouw zo wordt verwijderd dat het deels hergebruikt kan worden bij de nieuwbouw. Vanuit duurzaamheid vinden is dit een mooie gedachte!

De verhuizing naar de tijdelijk huisvesting, het Lorentz Lyceum, zal voor de zomer plaatsvinden. De sloop van het gebouw start in augustus 2021. Voor het hele bouwproces betekent dit dat we hopen eind 2022 te kunnen verhuizen naar de nieuwe school.